Programmaboekje 'Helden Hier Melden!' zaterdag 29 juni 2024

Programmaboekje 'Helden Hier Melden!' zaterdag 29 juni 2024

 

 

Helden Hier Melden!

Soms word je er moe van. Al dat wereldleed. Crisis op crisis. En dan je eigen sores nog. Het laat je verlangen naar lef en levenslust, naar een held! Maar wat is dat, een held? De superhero die de mensheid redt, de vrijheidsactiviste, geniale geleerde, topsporter, popster of influencer, of toch gewoon je eigen moeder? Wie bewonder je, wie haalt het beste in je naar boven? Waar vind je de held in jezelf? Dat zijn de vragen die Voice Box stelt in deze voorstelling. Begeleid door een drie man sterk combo zingen de pakweg zestig koorleden een mix van pop, klassiek en wereldmuziek over grootse heroïek, de moed der wanhoop en de superkrachten van de liefde. Dit alles gebracht met theatrale acts, bodypercussie, beeld en ‘spoken word’.  

 

Locatie MBO Wereld voor Techniek

Geheel in Voice Box traditie is er ook deze keer weer een bijzondere optreedlocatie gevonden. Geen beter decor voor deze heldenvoorstelling dan de reusachtige werkplaatshal van Wereld voor Techniek op bedrijventerrein De Hoef. In Wereld voor Techniek werken MBO School voor Techniek en verschillende opleidingsbedrijven in de bouw samen. School en bedrijf, theorie en praktijk vind je er onder één dak. 

Het gebouw was ooit een kantoor met opslagloods en stond jarenlang leeg. Na een ingrijpende verbouwing werd het in 2016 heropend met een videoboodschap van showbiz-magnaat Joop van den Ende, die in zijn jonge jaren is opgeleid tot … timmerman, jawel. 

Normaal gesproken is het in de werkplaatshal een komen en gaan van jonge vakmensen die de fijne kneepjes leren van houtbewerking, metsel- en schilderwerk. De bouwhelden van de toekomst. Er staan lange rijen met werkbanken en metershoge stellingen met bouwmaterialen en gereedschap. Er klinkt het lawaai van hamers, zagen, boren en beitels. Maar op 29 juni is Voice Box en ons publiek te gast en gaat het allemaal net even anders…  

2024 04 23 PersfotosVoiceBox MBOTechniek JessieKamp 027 

 

Repertoire

 2024 06 29 Repertoire Deel1

2024 06 29 Repertoire Deel2

Klik hier voor een printvriendelijke versie van het repertoire.

Vakkundigheid dirigent, regisseur en repetitor!

Hoe krijg je pakweg zestig enthousiaste, tikkie eigenwijze koorleden in de juiste klankkleur en stand voor een publiekswaardig optreden? Dat vereist vakkundigheid, creativiteit en geduld plus een flinke dosis tact, humor en flexibiliteit. 

2024 04 23 Helden ProgrBoekje 01

V.l.n.r. repetitor Michel de Kort, regisseur Jaap de Winter en dirigent Fabian Wasterval
Foto: Jessie Kamp  

Dirigent Fabian heeft daarin een hoofdrol die hij met flair vervult. Hij is samen met een jaarlijks wisselende theatergroep van zes koorleden verantwoordelijk voor het repertoire, schudt prachtige arrangementen zo uit z'n mouw en componeerde ook het nummer ‘Wat is een held’. Hierbij houdt Fabian rekening met het koor en gooit daar altijd nog een schepje bovenop: jullie kunnen het! 

Bij het instuderen van meerstemmige bladmuziek wordt repetitor Michel ingevlogen. Het koor repeteert dan in twee groepen met Fabian en Michel de nootjes in. Michel is een gedreven dirigent en geweldig pianist met veel ervaring in de musicalwereld. Zijn specialisme is zangtechniek en daar trekt hij graag expressieve gezichten bij: zing vanuit het masker!

Na enkele maanden repeteren komt regisseur Jaap in beeld voor de theatrale uitwerking. Hoe brengen we de nummers op het podium of ... juist op een totaal andere plek? Wat is de intentie van een nummer? Zingen we rechttoe rechtaan in kooropstelling en hoe pakken we op z'n Voice Box uit met een verrassende act? Hoe kijken we, hoe bewegen we? Jaap blijft kneden tot de scenes stáán. 

De bevlogenheid van dit drietal maakt dat we als Voice Box-ers nog beter ons best doen om jullie als publiek een sprankelende voorstelling te bieden.

        
 

Theatergroep 2024

Elke nieuwe Voice Box-voorstelling is een avontuur dat zo'n anderhalf jaar van tevoren begint met het vormen van de Theatergroep, ofwel de TG. Een zestal koorleden dat ’the making of’ aanjaagt en organiseert. 
De creatieve ideeën voor de voorstelling ontstaan gaandeweg, al brainstormend, zoekend en broedend. De TG gooit haar plannen in de blender met de professionele knowhow van dirigent, repetitor en regisseur en de inbreng van andere koorleden, zoekt een locatie, draagt repertoire aan, doet subsidieaanvragen, bedenkt aankleding, vliegt gastmuzikanten en technici in, benadert sponsors en regelt catering. Thema en verhaallijn had de TG snel te pakken. Een locatie vinden met het 'wow'-gevoel was een grotere uitdaging. Heel wat opties zijn afgevinkt, van ziekenhuis tot brandweerkazerne, van klimhal tot circusschool. Tot we ineens in onze droomlocatie stonden: de praktijkhal van MBO. Ook de kostuums waren niet een-twee-drie gefixt. Binnen een beperkt budget zestig heldenoutfits realiseren was passen en meten.
Na al deze spannende ervaringen heeft de TG én heel Voice Box nog één ultieme missie: een gaaf optreden voor onze fans!

2024 04 23 PersfotosVoiceBox MBOTechniek JessieKamp 001

V.l.n.r. Theatergroep 2024: Anne Marie Smetsers, Alice Koster, Anneke van Dijck, Erna Roesink, Anky Neut en Gert Lodewijk
Foto: Jessie Kamp

 

 

 

Optredende koorleden

Sopranen

Adinda Liebeton, Alice Koster, Anky Neut, Anne de Vries, Anne Marie Smetsers, Anneke Sarolea-Hoekstra, Gaby Hartmans, Janneke Spaan, José Belgers, Kino van den Bergh, Liesbeth Ram, Marianne Breugem, Marieke Ursem, Petra Vervuurt, Pien Krolis, Ragna Edelbroek, Roelie Grit, Suzanne Storms, Sylvia Ankoné, Tamar Spaan 

Tenoren

Erik van Venetië, Gert Lodewijk, Gert Jan Nieland, Jacques Vervuurt, Jan Poortman, Joost Seijsener, Maarten Krol, Ron Nap, Ruud Wolse 

Alten

Agnes Scholte, Anne van Daalen, Anneke van Dijck, Annelies Ruijter, Carola Kelholt, Elly van der Veen, Erna Roesink, Gabrielle van Asbeck, Gerda van Bokhorst, Gerda Wichards, Helene de Jong, Jacqueline van der Geest, Johanna Roest, Josette Dopper, Karin van Hamersveld, Liesbeth Vernhout, Loes Burger, Louise Boone, Lucie Wildervanck, Marie-Hélène Linthorst, Mariet Thuis, Ria Voorneman, Trudy van Twillert 

Bassen

Nico Burgers, Jaap Vernhout, Wout Gruijters, Jan van der Meulen, Jos Huisman, Wim Siteur 

Sponsoren

logo Waterlijn

2024 06 10 Keijlijn Logo

Pot Logo met hofleverancier

2018 06 01 Nieland Logo

2023 05 13 Kapsalon Crystal Palace Logo 480x480

 

2023 05 24 MensEnOnderneming Logo 600x152

 

Jan-Poortman-logo

 

2018 06 01 Gunie du Chatinier 2

 

JBMW

 

2024 06 10 De Noot Logo

 

2022 06 01 Bekijks logo 300x316

 

FrederiqueBuijs

 

2023 06 02 Loopbaan Spirit Logo 293x80

 

2023 05 21 Optiek Verkerk Logo 504x130

 

2023 05 31 Jumbo logo 600x167

2022 06 01 Sarmuse Logo 300x300

 

Subsidiegevers

logo gemeente Amersfoort

 

KFHein

 

2023 05 05 MienVantSant Logo 600x200

het_Cultuurfonds.jpeg

Fonds Kultiveren - jongeren & kunst

CNF_logo.jpeg
2024 05 02 ASR Logo
 
Persfoto's:

2022 06 01 JessieKamp logo 600x72

 Met dank aan

 • Choreografie bodypercussie: Fredrike de Winter
 • Gastmuzikanten: Frank Leenders, elektrische piano; Daniel Hoogeveen, basgitaar; Arie van Yzendoorn, percussie
 • Voordracht 007: Michael Milkonian met gedicht van Linda Vogelensang, Nikki Feld met gedicht van Anne Marie Smetsers, Bo-Jimmy Martijn met eigen gedicht
 • PR: Anne de Vries, Anneke Sarolea-Hoekstra
 • Kledingcommissie: José Belgers, Loes Burger
 • Kostuumontwerp: Anky Neut  
 • Reserveren publieksplaatsen: Ruud Wolse
 • Grime coördinator: Liesbeth Ram
 • Veiligheid: Jan van der Meulen 
 • Illustratie en ontwerp affiche: Anky Neut
 • Filmopnames: Marten Perdok
 • Persfoto's: Jessie Kamp https://www.jessiekamp.com 
 • Foto's voorstelling: Rien Dorland
 • Techniek: E&A audioservice https://www.ea-audioservice.nl 
 • Toneelmeester: Hester Boonstra
 • Vrijwilligers: Marjoke Krikke, Joost Volkers, Julia Goruna, Hildo Roest, Annelot en Erik Jan van Dijck, Matties Grooten, Fred en Koen van Lieshout
 • MBO Techniek: Huib Bransen, Johan Boersen en Marcel vd Bos

 

 

Vrienden Theaterkoor Voice Box

Theaterkoor Voice Box heeft gelukkig een trouwe groep vrienden om zich heen. Deze mensen dragen ons een warm hart toe en met hun steun kan het koor ook 'een tandje bijzetten'. Het is fijn om ook deze bekende gezichten te zien in ons publiek. Misschien zijn zij wel onze 'stille helden':  wellicht niet zo luidruchtig aanwezig maar juist wel op de momenten die er toe doen. Zulke Vrienden zijn goud waard! Sommige Vrienden zijn ooit lid geweest van ons koor en weten wat het maken van een voorstelling vraagt. Je hoeft natuurlijk geen oud-koorlid te zijn om Vriend te worden. Familie, buren, collega's... iedereen kan Vriend van Voice Box worden!

Als Vriend bent u een eregast bij onze voorstelling! Korting op een publieksplaats / entreebewijs, een persoonlijke ontvangst bij onze voorstellingen en een goede plek in de zaal. Wie wil dat nu niet? Het enige dat wij hier tegenover stellen is een jaarlijkse vrijwillige bijdrage

Wil je meer informatie over deze vriendschap of heb je interesse om Vriend van Voice Box te worden? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2022 06 01 Vrienden Loesje 600x841

 

2024 04 23 PersfotosVoiceBox MBOTechniek JessieKamp 025

Lid worden van Theaterkoor Voice Box?

Wat een sprankelend koor toch?
Kijk ons eens zoeken naar nieuwe zanghelden, naar jou?

Theaterkoor Voice Box zoekt nieuwe leden en als jij nou heel enthousiast werd van onze voorstelling dan ben je van harte welkom bij onze open repetitie op dinsdagavond 9 juli!
Inloop 19:45 uur; start 20:00 uur; einde repetitie 22:15 uur
Grote Koppel 65 te Amersfoort (gebouw Juliana).

Vooral mannen zijn van harte uitgenodigd en betalen de eerste drie maanden geen contributie!

Meer informatie kun je lezen op de websitepagina 'lid worden'